ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: 6.000 πρόβατα αναχώρησαν με πλοίο για τη Λιβυή!!!Tα 500 πρόβατα ήταν από τη Λήμνο!

Το «Lady Azza» σε πρόσφατη φωτογραφία

Κατά κύριο λόγο αγοράστηκαν μεγαλόσωμα ζώα με μπόλικο λίπος, καθώς έτσι προτιμούν το πρόβειο κρέας στη Λιβύη και γενικά στις αραβικές χώρες. Πουλήθηκε μεγάλος αριθμός προβάτων μεγάλης ηλικίας, κριάρια, αλλά και αρνιά χόρτου που δεν είχαν πουληθεί την περίοδο του Πάσχα.
Η τιμή στην οποία πουλήθηκαν τα πρόβατα, κυμαινόταν μεταξύ 40 και 50 ευρώ ανά ζώο, ανάλογα με το βάρος τους και την ηλικία τους. Τα καλά αρνιά πουλήθηκαν έως και 80 ευρώ το ένα.
Κατά την εκτίμηση του προέδρου της ΟΑΣ Λέσβου, για τα καλά αρνιά η τιμή έφθασε στα 5,50 ευρώ το κιλό κρέατος.
«Ήταν μια θετική ενέργεια, που σίγουρα αποσυμφόρησε τη Λέσβο από το πλεονάζον ζωικό κεφάλαιο και ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί, διότι οι ντόπιοι έμποροι δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο αριθμό ζώων αυτή την εποχή και σε αυτές τις τιμές, καθώς η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη στην εγχώρια αγορά», δήλωσε στο «ΕΜΠΡΟΣ» ο κ. Μανδάνης.


«Συμπλήρωση…»
Ο διευθυντής Κτηνιατρικής Λέσβου, Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, μας είπε ότι «για να συμπληρωθεί η ποσότητα των ζώων που ήθελε ο Αιγύπτιος έμπορος, ήρθαν πάνω από 500 πρόβατα και αρνιά από τη Λήμνο».
Το πλοίο «Lady Azza» έχει πέντε καταστρώματα κατάλληλα διαμορφωμένα για τη μεταφορά ζώων. «Οι κτηνοτρόφοι του νησιού πληρώθηκαν τοις μετρητοίς και θα πάρουν μια σημαντική οικονομική ανάσα, σε μια περίοδο που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό», κατέληξε ο κ. Μανδάνης.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγωγή προβάτων προς άμεση σφαγή και στο Λίβανο.emprosnet

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!