Μια νέα ρύθμιση η οποία αφορά άμεσα τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, και αφορά τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Η νέα διάταξη αναφέρει πως σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα διεκδικούν, θα μπορούν να αποφύγουν τον έξτρα φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια, αλλά μόνο μετά από σχετική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος του ενοικιαστή.
«Τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δεν έχουν εισπραχθεί από τους δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, και αποκτώνται από 1.1.2015 και εξής φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράττονται, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολή ή επιδίκασης μισθωμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή voicenews.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




