ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Παρουσίαση επετειακού τόμου για τα 150 χρόνια της Αγίας Τριάδος Μύρινας

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, παρουσιάστηκε χθες  Σάββατο 3ης Οκτωβρίου, ο εόρτιος τόμος της Ιεράς μόνης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από την θεμελίωση και ανέργεση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας.

 

Συντονιστής της παρουσίασης του τόμου «Μαρτυρία και κάλλος», ήταν ο Πατήρ Αντώνιος Γιουρνάρας, και τον λόγο έλαβαν ο Πατήρ Σταύρος Λάδης αντί του Επίσκοπου Φαναριού κ. Αγαθάγγελου που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υγείας , ο Αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Τσιαφάς, η θεολόγος κα Μαρία Αυγουλούπη και η φιλόλογος κα Χαριτίνη Φωτοπούλου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου, των Μητροπολιτών Σύρου και Ζίχνων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

 

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ακούστηκαν ύμνοι και ψαλμωδίες από τους ιεροψάλτες του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από μαθήτριες του γυμνασίου της Μύρινας στην και η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση ελληνικών χορών από το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Λήμνου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ακολούθησε δεξίωση για όσους παραβρεθήκαν στην εκδήλωση.

Ο τόμος αποτελείτε από 203 σελίδες οι οποίες περιέχουν μοναδικά ιστορικά στοιχειά από την γένεση του Μητροπολίτου Ναού το 1865 μέχρι τις μέρες μας. Ένας τόμος ύμνος σε ένα ναό που στέκει αγέρωχος ως φάρος της ορθοδοξίας εδώ και 150 χρόνια και λειτουργεί ως το κοινό σημείο πνευματικής αναζωογόνησης τον απανταχού Λημνιών στους δύσκολους καιρούς δοκιμασίας, αλλά και επιτυχιών που περνούσαν και περνούν οι κάτοικοι της Λήμνου.

Μάλιστα στην σελίδα 199 δεν παραλείπεται και η αναφορά στην στήριξη που παρέχουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην σύγχρονη πνευματική και ιερατική πορεία τόσο της Μητροπόλεως όσο και του ιστορικού Ιερού Ναού που κοσμεί την πόλης της Μύρινας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!