
Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες με το πλοίο ”Μυτιλήνη” που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες καθηλωμένο στο νέο Λιμάνι Καρλοβάσου, λόγω βλάβης στις κύριες μηχανές του.
Εχθές ο πλοίαρχος και το προσωπικό του πλοίου ζήτησαν την συνδρομή και τη βοήθεια του λιμενικού και των αρχών αφού κινδυνεύει να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους έντασης 11 μποφώρ και να μείνει ακυβέρνητο!
Δυστυχώς η άγκυρα του πλοίου αλλά και οι κάβοι δεν είναι ικανά να κρατήσουν το καράβι ασφαλές στο λιμάνι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρασυρθεί και να το πετάξει στη στεριά!
Παρόλες τις προσπάθειες του προσωπικού να δέσουν με ασφάλεια το πλοίο, οι κάβοι σπάνε συνεχώς!
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό με επικεφαλής τον Λιμενάρχη κ. Νίκο Κωνσταντέλη, η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ από τους πρώτους που πήγαν για βοήθεια ήταν ο Αντιδημαρχος Σάμου κ. Καλατζής με τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Νικολού.
Στο σημείο πήγαν μετά από λίγο και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης προκειμένου να κάνουν επιτόπου αυτοψία και να δουν ποια είναι η κατάσταση.






Με υπεράνθρωπες προσπάθειες τελικά γύρω στις 23:00 ”ασφαλίστηκε” το πλοίο ”Μυτιλήνη” το οποίο κινδύνευε να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στο Καρλόβασι έντασης άνω των 10 μποφόρ.
Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη βοήθεια ειδικού γερανοφόρου οχήματος ιδιώτη, το καράβι τελικά ”δέθηκε” με συρματόσχοινα από την άγκυρά του




ΠΗΓΗ: i-samos.gr
Προσαρμογή: LimnosReport
Ειδήσεις Σήμερα:
- ΑΟ Αετός: Ο Σεβασμιώτατος Ιερόθεος ευλόγησε τη νέα αγωνιστική χρονιά στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς»
- «Μύρινα: Μία ώρα έντονης βροχής ήταν αρκετή για να φουσκώσουν οι χείμαρροι – Ελεγχόμενη η κατάσταση»(ΒΙΝΤΕΟ +ΦΩΤΟ)
- Καιρός: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Αγριεύει ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



