ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ: Στους δήμους η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΉΜΝΟΥ

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί πολυσύνθετο φαινόμενο με κοινό χαρακτηριστικό στην τοπική αντιμετώπιση του φαινομένου, κυρίως σε επίπεδο της οικογένειας. Επίσης τονίζει πως οι δήμοι είναι αυτοί που διαθέτουν ένα μόνιμο δίκτυο κοινωνικών δομών, κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αντικειμενική, συνεχή καταγραφή και εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

 

Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια επιβολής εκ των άνω ελέγχου στην υλοποίηση και εκτέλεση των επιχειρησιακών προγραμμάτων που έχουν κοινωνική στόχευση, ιδιαίτερα αν αυτή επιχειρείται από άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς που δεν διαθέτουν ούτε τις δομές, αλλά ούτε και τη γνώση των τοπικών προβλημάτων που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού.

 

Σε ότι αφορά στο ρόλο των δήμων ως «επικεφαλής εταίρων» των κοινωνικών συμπράξεων του ΤΕΒΑ, αυτός στοχεύει στην ομογεονοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απόρους, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού εφαρμογής συμπληρωματικών δράσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, κυρίως και πρωτίστως με την Εκκλησία, και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης των λοιπών κατηγοριών ευπαθών ομάδων. Με βάση όλα τα παραπάνω η ΚΕΔΕ θα στηρίξει συνολικά και συλλογικά αυτήν την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προάγοντας και αναδεικνύοντας τις συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο.

 

Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΕ θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των δήμων να προωθήσουν τη δημιουργία μεταξύ τους συμπράξεων, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ΕΠ που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.

 

Επίσης η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα προχωρήσουν από κοινού και οργανωμένα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης με κοινή και ισότιμη συμμετοχή δήμων και Εκκλησίας στις «Κοινωνικές Συμπράξεις, που προβλέπονται στην εφαρμογή των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

 

 

www.dikaiologitika.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.