
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου
Στο νησί της Λήμνου, σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου «Η Ένωση», υπέστη μεγάλη ζημιά η αμπελοκαλλιέργεια από εκτεταμένη επιδημία προσβολών με τη συμπτωματολογία περονόσπορου.
Η ζημιά είναι εκτεταμένη, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών της φετινής άνοιξης με τις συχνές βροχοπτώσεις και τις υψηλές σχετικές υγρασίες που ευνόησαν την ταχεία εξέλιξη της επιδημίας και παρά τα μέτρα φυτοπροστασίας που ελήφθησαν από τους παραγωγούς, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος είναι δεδομένη.
Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ως γενικευμένο και επιδημικό, μη αντιμετωπίσιμο με τις συνήθεις πρακτικές και απαιτείται η άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η αποζημίωση των παραγωγών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ και για τη δυνατότητα έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης.
Οι Βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Ειδήσεις Σήμερα:
- Κακοκαιρία: Νέο και επικίνδυνο κύμα με ισχυρές καταιγίδες και μανιασμένους ανέμους 9 μποφόρ – Ριπές 80χιλ. στην Λήμνο.
- Νέα πρόσκληση για γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου: 250 ευρώ η εφημερία – η προκήρυξη για μόνιμη λύση πού βρίσκεται;
- ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ: Δέσμευση για άμεση και οριστική λύση στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.Αδιαπραγμάτευτες οι συνθήκες εκπαίδευσης.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




