Καταργήθηκε η υποχρέωση εφοδιασμού των σκαφών ή των επιβαινόντων σε αυτό με την ερασιτεχνική άδεια αλιείας
Σε κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αποτέλεσμα οι ερασιτέχνες ψαράδες να μην υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς.
Πιο συγκεκριμένα μετά τη ψήφιση και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Ναυτιλίας, καταργήθηκε η υποχρέωση εφοδιασμού των σκαφών ή των επιβαινόντων σε αυτό με την ερασιτεχνική άδεια αλιείας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, περίπου 85.000 άνθρωποι ετησίως έπρεπε να περάσουν από ένα λιμεναρχείο να πληρώσουν ένα παράβολο, να ανανεώσουν την ερασιτεχνική άδεια αλιείας τους και, κάθε φορά που πηγαίνουν σε μια άλλη περιοχή, να πρέπει να ξαναπάνε στο λιμεναρχείο, να θεωρήσουν την άδεια τους και να τους επιτραπεί να κάνουν ερασιτεχνική αλιεία στη ζώνη την οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο λιμεναρχείο.
Η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την αλιεία, όπως ενδεικτικά, ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων.
ΠΗΓΗ: voria.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
- Νέα λογοτεχνική διάκριση για τον Λημνιό ποιητή Κωνσταντίνο Μπακλατζή – Τρίτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
- Από τη Λήμνο στην κορυφή της Αυστραλίας – Η ιστορική κατάκτηση της Ελλάς Μελβούρνης με πρώτο πρόεδρο έναν Λημνιό!
- Ανεκτέλεστα δρομολόγια του AQUA BLUE εώς και 15 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



