Ο υπέρηχος είναι τελείως ακίνδυνη εξέταση και μπορεί να γίνεται και σε μικρές ηλικίες.
Είναι όμως τελείως υποκειμενική εξέταση, δηλαδή εξαρτάται από την πείρα του γιατρού που εξετάζει.
Το υπερηχογράφημα το χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά με τη μαστογραφία και όχι εναλλακτικά.
Συνήθως ανιχνεύουμε κύστες ή καλοήθη οζίδια.
Όταν μια γυναίκα (αλλά και άνδρας), διαπιστώνει την παρουσία μικρού ογκιδίου, πρέπει να εξετάζεται από τον ειδικό γιατρό και κατόπιν με υπερηχογράφημα.
Οι κύστες είναι σακουλάκια με υγρό, οι οποίες μπορεί να παραμένουν ίδιες, να απορροφούνται, να μικραίνουν ή να μεγαλώνουν.
Τα ογκίδια μπορεί να είναι καλοήθη, δηλαδή ινιαδενώματα ή λιπώματα.
Υπάρχουν βέβαια και οι καρκινικές αλλοιώσεις, οι οποίες όταν τις ανιχνεύουμε για πρώτη φορά με τον υπέρηχο, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται μαστογραφία ( και αν είναι δυνατόν, ψηφιακή) και ενδεχομένως βιοψία.
Επίσης με τον υπέρηχο στο στήθος, μπορούμε να ανιχνεύσουμε και άλλες καταστάσεις, όπως οίδημα, λεμφαδένες ή θρομβώσεις.
ΘΕΜΗΣ ΖΕΡΦΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ
Limnosreport
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




