Αύριο κλείνει και τυπικά ο πασχαλινός εορτασμός του Πάσχα της ορθοδοξίας, με την αναφορά στον άπιστο Θωμά.Πολλοί και οι εορτάζοντες στο νησί με το όνομα Θωμάς και Θωμαΐς.
Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του. Ο Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους Μαθητές Του μετά από οκτώ ημέρες, κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφήση τα σημάδια των πληγών στο Σώμα Του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς Τον ανεγνώρισε και Τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του. Τον ανεγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού, οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης Του, αλλά και της δυνάμεώς Του. Την ομολογία του Θωμά οι άγιοι Πατέρες την ονομάζουν σωτήριο. Και πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χριστό εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του.
Το γεγονός ότι ο Απόστολος Θωμάς αρχικά απουσίαζε κατά την εμφάνιση του Χριστού στους Μαθητές Του, φαίνεται ότι ήταν οικονομία Θεού, για να γίνη πιστευτό το θαύμα της Αναστάσεως και να διαλυθή κάθε είδους αμφιβολία.
Ο Απόστολος Θωμάς, μετά την Πεντηκοστή, κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους, τους Πέρσες, τους Μήδους και τους Ινδούς και είχε μαρτυρικό τέλος.
LimnosReport
Ειδήσεις Σήμερα:
- H Pizza Fan «πείραζε» αποδείξεις και δεν απέδωσε ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και άλλοι 8
- Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει στη Λήμνο – Μια συνάντηση με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό στο «Μαρούλα»/Ποιός είναι
- 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας: Ζητείται η πλήρης κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για τρία παιδιά
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.





