ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα προβλήματα του νοσοκομείου καθημερινά αυξάνονται. Η ανατολική Λήμνος ακάλυπτη .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Αναδημοσίευση από το blogτων εργαζομένων Νοσοκομείο Λημνου

 

Άρχισαν τα όργανα στο νοσοκομείο Λήμνου. Αυτό που τόσο καιρό τονίζουμε ότι το ίδρυμα δουλεύει στην κόψη του ξυραφιού και ότι με την παραμικρή αναποδιά θα καταρρεύσει έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.

Αυτές τις μέρες ένα πρόβλημα υγείας και και ένα οικογενειακό πρόβλημα άφησαν το νοσοκομείο χωρίς παιδίατρο. Το κενό που δημιουργήθηκε καλούνται να καλύψουν μερικά οι ιδιώτες παιδίατροι του νησιού και η γενική γιατρός του Μούδρου. Το αποτέλεσμα είναι ότι ολόκληρο το ανατολικό μέρος του νησιού μένει με μία αγροτική γιατρό που καλείται να το καλύψει όπως όπως αφήνοντας ουσιαστικά τους κατοίκους του στην τύχη τους μια και από τα πράγματα δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να καλύψει τον πληθυσμό που κανονικά θα έπρεπε να καλυπτόταν από πέντε.

Παράλληλα συνεχίζουν να υφίστανται τα προβλήματα τα οποία καθημερινά οξύνονται με:

 

1. Την κάλυψη του νοσοκομείου από μία μόνο παθολόγο. Η προσωρινή λύση με την μετακίνηση συναδέλφων από το νοσοκομείο Μυτιλήνης μόνο ικανοποιητική δε μπορεί να θεωρηθεί.

 

2. Η λήξη της θητείας της αγροτικού γιατρού του Αγίου Ευστρατίου σε λίγες μέρες θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη οξυμένα.

 

3. Η κάλυψη των επειγόντων ιατρείων από δύο αγροτικούς γιατρούς χωρίς την κάλυψη από ειδικό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους προσερχόμενους ασθενείς και μόνο από τύχη δεν έχουμε μέχρι σήμερα θρηνήσει θύματα.

 

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτά, καθημερινά προστίθενται νέα που επιβαρύνουν την κατάσταση περισσότερο, αν δε επαληθευτούν οι φήμες περί παραίτησης μιας σειράς γιατρών τότε η υποβάθμιση σε κέντρο υγείας δε θα χρειαστεί υπουργική απόφαση για να γίνει γιατί θα έχει επιτευχθεί από μόνη της.

 

Στο μεταξύ η διοίκηση παρέα με τους μυστικοσυμβούλους της προσπαθεί όπως όπως να μπαλώσει τα κενά δημιουργώντας νέα σε άλλα σημεία.

 

Η κατάσταση με λίγα λόγια είναι τραγική και το καλοκαίρι που έρχεται θα γίνει χειρότερη. Οι υποσχέσεις για ορδές γιατρών δε φαίνονται ούτε στον ορίζοντα και οι μόνοι που νιώθουν ευχάριστα από την κατάσταση αυτή είναι όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά.

 

Ελπίζουμε να μην επαληθευτούν οι διάφορες φήμες, αν και αυτό το θεωρούμε κάπως απίθανο γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά γιατί το καλοκαίρι δε θα έχουμε αξιοπρεπή υγειονομική κάλυψη και κάτι τέτοιο μόνο καλό δε μπορεί να κάνει στο νησί που περιμένει την τουριστική σεζόν για να ανακάμψει κάπως η οικονομία του.

ΠΗΓΗ: nosokomeiolimnou.gr

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.