ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρόκτημα Παρτάλη: Πατάτες Ογκρατέν.

Πατάτες Ογκρατέν

Υλικά


1 kg πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα γάλα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


1. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Προσέξτε οι πατάτες να είναι καλής ποιότητας ώστε να μη λιώσουν σαν πουρές.
2. Τοποθετείστε τις ροδέλες στο ταψάκι φούρνου και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Ανακατέψτε με τα χέρια το μείγμα για να απλωθεί το σκόρδο παντού.
3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα με τρόπο ώστε να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
4. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Είναι καλύτερα αν βάλετε και 1-2 μικρά κομματάκια βούτυρο, χρυσίζει η επιφάνεια και νοστιμίζει διπλά.
5. Ψήνετε στο φούρνο επί 50 λεπτά σε θερμοστάτη μεταξύ 180-150.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΠΗΓΗ: Αγρόκτημα Παρτάλη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.