«δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος …..», ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Ήταν κάτι που ψιθυριζότανε τους τελευταίους μήνες από «εχθρούς» και φίλους, όμως κανένας δεν το έλεγε δυνατά. Οι στενοί του συνεργάτες, τους τελευταίους μήνες, με δημόσιες τοποθετήσεις τους προσπαθούσαν να προκαλέσουν την θετική του απάντηση στην κάθοδο του για την διεκδίκηση ή μάλλον για την ανανέωση της «λαϊκής εντολής», όπως συνηθίζεται να λέγεται.
Μήπως όμως ήταν διεκδίκηση;
Ας γυρίσουμε λοιπόν τέσσερα χρόνια πίσω. Τότε που η εκλογή του ήταν σχεδόν πανηγυρική! Υποστηριζόμενος από τους δύο πρώην δημάρχους, Αδαμιδη και Βουλγαράκη, τον ανερχόμενο τότε Τσανταρλιωτη( που «είχε βγει μπροστά» με την τότε συντονιστική για το «ακτοπλοϊκό») και τέλος, τον Δ. Μπουλωτη,( που στο παρά πέντε τότε,όπως λέγεται, τον απέτρεψαν να κατέβει ως υποψήφιος με δικό του συνδυασμό), κατάφερε να κερδίσει δια περιπάτου τις εκλογές.
Από τότε «κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι» με τους δύο πρώην δημάρχους να έχουν προ καιρού δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό και με τη φυσιολογική φθορά του «σχήματος» κατά την διάρκεια της θητείας του.
Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο Δήμαρχος θα κατέβαινε σε αυτές τις εκλογές με την υποψία της ήττας…..πολύ δύσκολο, για το χαρακτήρα του Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
Την κριτική για το έργο του θα την κάνουμε αφού λήξει η θητεία του αν και το limnosreport ήταν ίσως το μόνο που έκανε κριτική, άλλωστε η Ιστορία θα δείξει αν η θητεία του ήταν πετυχημένη η όχι…
Την ώρα της ανακοίνωσης, όσοι ήταν παρόντες στην αίθουσά έδειξαν έκπληξη και αυτό γιατί όλοι κατά βάθος πίστευαν ότι θα ήταν ξανά υποψήφιος, έτσι έδειχνε πως θα γίνει….
Και φαινόταν γιατί ακόμα και σήμερα και αύριο, δεν είχε «εγκαταλείψει» τα καθήκοντα του, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις παρ όλο μάλιστα και την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να του το αναγνωρίσουμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε η όχι με τις ενέργειες και την πολιτική του.
Και τώρα από Τρίτη περιμένουμε όλους αυτούς που κατά καιρούς βγαίνουν στην δημοσιότητα και κάνουν κριτική να πάρουν θέση, πολιτική θέση!
Όλοι αυτοί που είχαν άποψη για τα προβλήματα της Λήμνου να εμφανιστούν!
Δεν είπαμε ότι πρέπει «σωνει και καλά» να είναι υποψήφιοι, αλλά φίλε μου όταν ανεβαίνεις στην εξέδρα και μιλάς εκ του ασφαλούς για το ακτοπλοϊκό, το νοσοκομείο, την ΔΥΟ, τον τουρισμό κλπ ε, πρέπει να εμφανιστείς και τώρα!
Να μας εξηγήσεις, γιατί δεν συμμετέχεις στα κοινα; γιατί δεν θες να εκτεθείς στην ψήφο του ψηφοφόρου της Λήμνου; και εν τέλει τι πιστεύεις ποιος πρέπει και γιατί να βγεί μπροστά;
Δυστυχώς χορτάσαμε από τσάμπα μάγκες!
Και το «εγώ δεν κατεβαίνω….αλλά θα στηρίξω….» δεν πείθουν…
«Χόρτασε» η Λήμνος από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν αλλά….
Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε Πρόεδρους, Γραμματείς, συλλόγων και συντεχνιών, που κάνουν κριτική και δίνουν στίγμα και κατευθύνσεις για την πολιτική της Λήμνου τώρα να σιωπούν!
Είναι λυπηρό δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές και κανένας υποψήφιος Δήμαρχος να μην έχει εμφανιστεί( ακόμα και ο κ. Πανταζής, δεν έχει ξεκαθαρίσει παρά την ανακοίνωση του, ποιος θα ηγηθεί και ποια τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό που υποστηρίζει)
Εν αναμονή λοιπόν….
Υ.Γ. καλή τύχη στον Δήμαρχο Αντώνη Χατζηδιαμαντή, γιατί η πολιτική του σταδιοδρομία δεν τελείωσε ….για την ακρίβεια μόλις άρχισε!
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




