ΑΠΟΨΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αχιλλέας Σαντορινιός: Δεν πειράζει θα το αλλάξει….

 

«Χάλασε» το δόντι του παιδιού, δεν πειράζει δεν το έχει “αλλάξει” ακόμα…θα πέσει.!

Αν και απο μόνο του το σκεπτικό αυτό είναι λάθος (υπάρχουν λόγοι που τα παιδικά δόντια πρέπει να είναι γερά, για το χρόνο που βρίσκονται στο στόμα), εδώ θα αναφέρω έναν άλλο κίνδυνο που κρύβει αυτή η αντιμετώπιση.

Ο πρώτος τραπεζίτης που θα έχουμε σε όλη μας τη ζωή (πρώτος μόνιμος γομφίος) ανατέλλει, στην ηλικία των 6 με 7 ετών, πίσω από τα παιδικά δόντια, δεξιά και αριστερά – πάνω και κάτω, χωρίς να αντικαταστήσει κάποιο παιδικό δόντι.

Αυτό προκαλεί σύγχυση στους γονείς που μη γνωρίζοντας ότι είναι μόνιμο δεν του δίνουν την απαραίτητη προσοχή!

Δεδομένου ότι είναι απο τα βασικότερα δόντια στον οδοντικό φραγμό, πρέπει να ελέγχεται συχνά για τυχόν τερηδόνα.!

Θα το αναγνωρίσετε εύκολα. Είναι πάντα τελευταίο, μεγαλύτερο και πιο σκουρόχρωμο απο τα άλλα.

 

Αχιλλέας Σαντορινιός

Χειρούργος Οδοντίατρος

LimnosReport

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.