Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν αστυνομικοί της Αθήνας κατά την διάρκεια έρευνας σε σπίτι 77χρονου που ελεγχόταν για αρχαία. Εκτός από τα αρχαία αντικείμενα οι αρχές εντόπισαν μέσα σε βάζο έμβρυο σε φορμόλη το οποίο ήδη εστάλη στα αρμόδια εργαστήρια για έλεγχο.
Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν 77χρονο ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και απείθεια και υπεξαίρεση.
Σύμφωνα με την αστυνομία στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -39- αρχαία και πιθανώς αρχαία αντικείμενα, όπως μαρμάρινες και πήλινες φιάλες και κεφαλές, πυξίδες, ειδώλια, κύπελλα, αμφορέας, αγγείο, αρύβαλλος, οινοχόη, κυάθια, όστρακα, τμήμα λίθου, καθώς και -1- φιάλη με υγρό και ανθρώπινο έμβρυο.
Το έμβρυο αναμένεται να αποσταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί η προέλευσή του.
Τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 77χρονου
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 77χρονος συνταξιούχος οικονομολόγος στο παρελθόν είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας κατοχής -28- πιθανόν αρχαίων αντικειμένων λαμβάνοντας σχετική άδεια για -12- από αυτά.
Για τα υπόλοιπα -16-, τα οποία είχαν κριθεί ως ιδιαίτερα μεγάλης επιστημονικής και καλλιτεχνικής σημασίας, του ζητήθηκε να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.
Λόγω της άρνησής του να προβεί στην παράδοση των εν λόγω αντικειμένων, η άδεια που είχε λάβει ανακλήθηκε ενώ, παρά το γεγονός ότι για την υπόθεση καταδικάστηκε και αμετάκλητα, συνέχισε να μην παραδίδει τα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς, οδηγείται το πρωί της Πέμπτης (25/09) στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.