Πόσο θα πληρώσουμε τον οβελία, τα σοκολατένια αβγά και τις λαμπάδες
Ακριβότερο είναι φέτος το κόστος των αμνοεριφίων, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη εξαιτίας και του γεγονότος ότι το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το Καθολικό.
Πάσχα 2025: Σε τι τιμή θα αγοράσουμε τσουρέκια και κρέας
Η τιμή τους στα κρεοπωλεία αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 15 – 16 ευρώ το κιλό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο καλάθι του Πάσχα – που τίθεται σε ισχύ από σήμερα 7 Απριλίου – η τιμή τους θα διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 11 ευρώ.
Το ελληνικό κατσίκι αναμένεται να φτάσει στον καταναλωτή στην τιμή των 15 – 17 ευρώ το κιλό.
Όπως συμπλήρωσε η ίδια, υπάρχουν κτηνοτρόφοι που θα κρατήσουν πάρα πολλά αρνιά αυτήν την στιγμή για αντικατάσταση. Το Πάσχα είναι νωρίς και είναι ταυτόχρονα με το Καθολικό, η Ιταλία σηκώνει τα αρνιά στα 5-6 κιλά οπότε τα μικρά αρνιά έχουν φύγει. Ό,τι έχει μείνει στους σταύλους είτε είναι μικρό για σφάξιμο είτε δεν υπάρχει καθόλου».
Όσο για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές, η κ. Λύκα είπε πως περιμένουν ότι «η τιμή για τους παραγωγούς θα φτάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα στα 10 – 11 ευρώ το κιλό. Στον καταναλωτή φαντάζομαι θα πάει στα 15 – 17 ευρώ», σημειώνει.
Την ίδια ώρα, προέτρεψε όσους έχουν χωριά και θα κάνουν Πάσχα εκεί να προτιμήσουν να προμηθευτούν το κρέας απευθείας από τον παραγωγό ώστε «να γλιτώσουν κάτι στην τιμή».
Σοκολατένια αβγά και τσουρέκια
«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά η αγορά για το Πάσχα, με τους φούρνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς προετοιμάζονται για τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά.
«Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για το Πάσχα, ο κόσμος έχει αρχίσει κάνει έρευνα αγοράς», λέει ο Δημήτρης Πατρώνας, υπεύθυνος καταστήματος. «Σε τιμές, κρατάμε ακριβώς τις ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια. Τα προϊόντα είναι χειροποίητα, υπάρχουν επιλογές για μικρούς και μεγάλους» προσθέτει ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, φέτος η τιμή για τα τσουρέκια, αναμένεται να κινηθεί περίπου στα 15 ευρώ/ κιλό, που είναι ίδια τιμή με πέρυσι.
Όσο για την τιμή των αβγών, ο ίδιος διευκρινίζει ότι αυτό εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος του αβγού. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα πασχαλινά τσουρέκια, τα οποία διατίθενται σε πολλές γεύσεις και σχήματα.
Τέλος, σε παρόμοιες τιμές με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν και οι πασχαλινές λαμπάδες. «Οι τιμές ξεκινούν από 15 ευρώ περίπου γιατί όλα τα στοιχεία είναι οικολογικά, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά και στηρίζουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες» αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος με πασχαλινά είδη.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Κωνσταντοπούλου για συνεργασία με Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε με τον τρόπο που ειπώθηκε
- Φαράγγι της Νέδας: Νεκρό το 4χρονο αγόρι που έπεσε σε χαράδρα ενώ έκανε πεζοπορία με τον πατέρα του
- ο Λημνιός ποιητής Κωνσταντίνος Μπακλατζής παρέλαβε τα βραβεία του 13ου λογοτεχνικού διαγωνισμού του ομίλου για την UNESCO.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.