Η λειψυδρία έχει φέρει τους κατοίκους πολλών νησιών σε απόγνωσή και σε μέρη όπως το Κόρθι της Άνδρου έχει να βρέξει σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Οι ντόπιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους πλέον στο Θεό.
«Στην Άνδρο αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Αίτημα του κόσμου ήταν να γίνουν λιτανείες» είπε ο κ. Λουκίσσας που κατοικεί στο νησί.
«Το Κόρθι είναι αγροτική περιοχή και το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι μεγάλο», συμπλήρωσε ο κ. Λουκίσσας.
Στην Ερμούπολη της Σύρου, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος έκανε δέηση για την παύση της ανομβρίας.
«Είμεθα βέβαιοι ότι αν ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Πανάγαθο Ουράνιο Πατέρα μας, δεν είναι δυνατό παρά να μας ακούσει και να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας», ανέφερε.
newsbeast
Ειδήσεις Σήμερα:
- Παντελής Θαλασσινός: «€1.100 για να έρθουμε στη Λήμνο» – Η ανάρτηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τη σημερινή συναυλία
- Σχεδόν 5.500 οι νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2026 – 27
- Ο Σωκράτης Φάμελλος ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα συμβαίνουν δεν αντιστοιχούν στις αξίες της Αριστεράς»
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




