Ανάστατη είναι για ακόμη μια χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα στη Λήμνο, αλλά και οι σπουδαστές στο ΙΕΚ και οι οικογένειές τους, καθώς θα έπρεπε να ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Οκτωβρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί και δεν έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με επιστολή του στον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα ζητά να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΙΕΚ και να συνεχιστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα με ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης».
«Ασφαλώς κατανοείτε ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ το ενδεχόμενο μη λειτουργίας του παραρτήματος ΙΕΚ Λήμνου θα είναι ένα ακόμη δείγμα εγκατάλειψης του νησιού μας από την επίσημη Πολιτεία», τονίζει ο δήμαρχος στη επιστολή, ενώ στη συνέχεια σπεύδει να διαβεβαιώσει τον υφυπουργό ότι ο Δήμος Λήμνου «προτίθεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε έπραξε και την περσινή χρονιά, στη λειτουργία τού ΙΕΚ».
ΠΗΓΗ : emprosnet
Προσαρμογή : Limnosreport
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2026/ Τετάρτη 4 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου
- Αναστάσιος Γιάνναρος : Ο Λημνιός από το Βάρος που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ψηφιακή εκπαίδευση των παιδιών
- Προσωρινή ενίσχυση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λήμνου με Χειρουργό από τη Χίο
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




