Την ανάγκη επαναλειτουργίας των γραφείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει σταματήσει η λειτουργία των Γραφείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο, γεγονός που προκάλεσε εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα στην λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και δημιουργεί ένα επιπλέον παράγοντα υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ακριτικό μας νησί.
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά κυρίως οι μαθητές υφίστανται τις επιπτώσεις επιλογών της διοίκησης που μόνο προβλήματα δημιουργούν χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό ή άλλο όφελος.
Επειδή το νησί μας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από μια σειρά οριζόντιων μέτρων η άκριτη εφαρμογή των οποίων στο νησιωτικό χώρο αντιβαίνει τόσο στις συνταγματικές πρόνοιες όσο και στη διακηρυγμένη ισονομία των Ελλήνων πολιτών.
Επειδή ήδη τα μέτρα για την κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., το ΚΕΠΑ, η συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Νοσοκομείο Λέσβου επανεξετάζονται και αναθεωρούνται καθώς αναγνωρίζεται ότι είναι άδικα αλλά και ατελέσφορα.
Επειδή η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις καθιστά απαγορευτική κάθε δυνατότητα διοίκησης από απόσταση.
Επειδή η Λήμνος είναι το όγδοο νησί στην Ελλάδα με 17.000 μόνιμους κατοίκους που θέλουν να μείνουν και να παλέψουν σ΄ αυτή την ευαίσθητη εθνικά γωνιά της χώρας μας.
Παρακαλούμε να εξετάσετε κάθε δυνατότητα ώστε να ανασυσταθούν με οποιαδήποτε μορφή οι υπηρεσίες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




