ΕΙΔΗΣΕΙΣ

45 φωτιές και 11 μηνύματα 112 σε μόλις λίγες ώρες σήμερα – Μέσα σε χωριά οι φλόγες στη Μεγαλόπολη – Υπό έλεγχο το μέτωπο στο Μαύρο Λιθάρι

post-img

Στις 45 ανέρχονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει μέσα σε μόλις λίγες ώρες σε όλη τη χώρα την Παρασκευή (21.06.24), τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν «λυσσασμένοι», με πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι αυτή την ώρα έχουν σταλεί 11 μηνύματα από το 112 για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει ανά τη χώρα, όπως σε Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, Αρκαδία, Μεγαλόπολη, Κορινθία, Αχαϊα, Θήβα και Κεφαλονιά. 

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλειος Βαρθακογιάννης στην έκτακτη ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής, τα πύρινα «μέτωπα» σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή Κορινθίας τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Στο μεταξύ, μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα, πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.