ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κακοκαιρία: Πολικός αεροχείμαρρος και 10°C πτώση της θερμοκρασίας – Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

post-img

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

«Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως τονίζει, η πρώτη διαταραχή θα είναι Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. «Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες» υπογραμμίζει.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Καλλιάνος: Κακοκαιρία 24 ωρών με βροχές

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τονίζει ότι πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα, από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα» συμπλήρωσε.

«Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε αυτό το 24ωρο (Παρασκευή – Σάββατο μεσημέρι) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.

πρωτο θέμα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!