ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παρασκήνιο της παραίτησης Παπασταύρου – Μπρατάκου

post-img

Κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση προκαλεί η ξαφνική παραίτηση δύο εκ των κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης, με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που στη Βουλή μαίνεται μία άγρια μάχη με την αντιπολίτευση με αφορμή δημοσίευμα περί μονταζιέρας στην υπόθεση των Τεμπών, το οποίο και οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν βόμβα και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Παπασταύρου, αναφέρουν πως από τη στιγμή που πρόκειται για ένα θέμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την παράταξη που υπηρέτησε για 39 ολόκληρα χρόνια, από το 1985 ή να πλήξει τον πρωθυπουργό, επέλεξε να παραιτηθεί.

Τι είχε προηγηθεί

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης με ένα δημοσίευμα το οποίο αποκάλυπτε πως την περασμένη Κυριακή οι δύο κορυφαίοι Υπουργοί πήγαν στο σπίτι επιχειρηματία. Στη κοινωνική συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο υπουργοί δεν ήταν μόνοι τους, αλλά παρόντες ήταν και άλλοι προσκεκλημένοι.

Η επίθεση από Ανδρουλάκη

Η πρώτη επίθεση στην Κυβέρνηση για τη συνάντηση, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε πως η κυβέρνηση καταγγέλει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, όταν έχει λάβει χώρα μία τέτοια συνάντηση.

Επιβεβαίωσαν Μάκης Βορίδης και Παύλος Μαρινάκης

Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος ήρθε σήμερα το πρωί από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως επρόκειτο για κοινωνική συνάντηση “με άλλους δέκα μπροστά”. Συνέχισε ο κ. Βορίδης λέγοντας πως “ο άνθρωπος (ο επιχειρηματίας) είχε τη γιορτή του και είχε μαζέψει φίλους του και εκεί βρέθηκαν και αυτοί οι δύο υπουργοί”. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη κάποιοι μετατρέπουν μία κοινωνική συνάντηση, σε πολιτικό ζήτημα.

Ακολούθησε η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ήταν μια συνάντηση η οποία ήταν σε κοινωνικό επίπεδο, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας όμως την ίδια ώρα πως η στάση της Κυβέρνησης στο δημοσίευμα του Βήματος από την πρώτη στιγμή αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη.

“Εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά ή προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους, το πόσο, πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας”.

cnn

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!