ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες: Τρακτέρ θα παραμείνουν στο Σύνταγμα όλη τη νύχτα – Πότε κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων.

post-img

Οι αγρότες μπαίνουν με τα τρακτέρ τους στη Λεωφόρο Αθηνών κορνάροντας, με τους περαστικούς να αποθανατίζουν την πρωτόγνωρη για την Αθήνα εικόνα με τα κινητά τους. Ο κύριος όγκος των τρακτέρ φτάνει στην πλατεία Καραϊσκάκη και πλέον απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την Ομόνοια.

Στην πλατεία Ομονοίας οι αγρότες γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα από τους Αθηναίους που είχαν συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια. Οι κόρνες ηχούν ρυθμικά ακόμα και υπό τους ήχους της Μικρής Νυχτερινής Μουσικής του Μότσαρτ.

Η ώρα είναι 3 το μεσημέρι και τα πρώτα τρακτέρ ανεβαίνουν τη Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Καθ` όλη τη διαδρομή τους, από την Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι και το Σύνταγμα, οι άνδρες της Τροχαίας προχωρούσαν σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας. Τα τρακτέρ και τα λεωφορεία από την Λεωφόρο Κηφισού πέρασαν στην Λεωφόρο Αθηνών και μέσω της Αχιλλέως έφτασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί ανέβηκαν αντίθετα την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την πλατεία Ομονοίας και από εκεί και πάλι αντίθετα μέσω της Πανεπιστημίου έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την Αμαλίας.

Αγρότες: Τρακτέρ θα παραμείνουν στο Σύνταγμα όλη τη νύχτα – Πότε κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων
(EUROKINISSI)

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη που έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κομβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη.

Οι αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορείο συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ και μετά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πήγαν στο Σύνταγμα.

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί και από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.