ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί την Έδρα Επικρατείας ως 9η Έδρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

post-img

Με ειδικό κατεπείγον υπόμνημα προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή για τις Εθνικές Εκλογές της 25/6/2023 η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί να της κατανεμηθεί, πλέον των ήδη (ανεπισήμως) ανακοινωθεισών 8 εδρών (Α’ Αθηνών, Β1 Βόρειος Τομέας, Β2 Δυτικός Τομέας, Β3 Νότιος Τομέας, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Αττικής, Β’ Πειραιώς) και μία έδρα Επικρατείας, η οποία μένει αδιάθετη, λόγω της μη κατάθεσης Συνδυασμού για το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας από το Κόμμα Σπαρτιάτες.

Μετά από ενδελεχή μελέτη και ανάλυση της εκλογικής νομοθεσίας, των κειμένων διατάξεων και των εκλογικών δεδομένων, η νομική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας έχει στοιχειοθετήσει πλήρως ότι, αντίθετα προς όσα ανεπισήμως είχαν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, στην Πλεύση Ελευθερίας αναλογεί και πρέπει να κατανεμηθεί μία επιπλέον έδρα (9η), από τις έδρες Επικρατείας. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, λόγω της μη κατάθεσης ψηφοδελτίου Επικρατείας από το Κόμμα «Σπαρτιάτες», μένει αδιάθετη μία επιπλέον έδρα Επικρατείας, η οποία πρέπει κατά το νόμο να διατεθεί στην Πλεύση Ελευθερίας, που είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο ποσοστού και το πρώτο κόμμα, βάσει αχρησιμοποίητου υπολοίπου, στη σειρά για την κατανομή της συγκεκριμένης έδρας. 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη έδρα δεν αναλογεί σε κανένα άλλο κόμμα ούτε θα μπορούσε να κατανεμηθεί σε άλλο κόμμα πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ η αρχική (ανεπίσημη) ανακοίνωση με την οποία η έδρα αποδιδόταν, ως 7η Έδρα Επικρατείας στη Νέα Δημοκρατία, δεν βρίσκει νομικό έρεισμα.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπογράφει το σχετικό υπόμνημα προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, επισημαίνει ότι η κατανομή της 9ης Έδρας είναι, από κάθε άποψη, νομικά και δημοκρατικά, υποχρεωτική και επιβεβλημένη, βάσει ρητών νομοθετικών προβλέψεων, ενώ κάθε διαφορετική κατανομή της αδιάθετης έδρας ή ανακατανομή εδρών δεν μπορεί να γίνει. 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.