Προβλήματα καταγράφηκαν και σήμερα Τρίτη (30/5) με την Τράπεζα Θεμάτων έπειτα από νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), δηλαδή τον φορέα που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα θεμάτων.
Κάποιοι εκπαιδευτικοί, κυρίως στην Ηλεία και στην Κέρκυρα, ανέφεραν ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο απο χθες (Δευτέρα 29/5), καθώς σήμερα δεν μπορούν να μπουν ούτε στην πλατφόρμα.
Σημειώνεται ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας, σε κακόβουλη επίθεση.
Τι είναι το ΕΔΥΤΕ
Πρόκειται για τεχνολογικό φορέα, που παρέχει δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Είναι υπεύθυνο για την προώθηση και διάδοση των εφαρμογών των δικτυακών και υπολογιστικών τεχνολογιών καθώς και για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Υποβοηθά έτσι την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα της χώρας, για την ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας σε θέματα τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπολογιστικών υπηρεσιών.
«Ήταν μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης»
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης μιλά για τις επιθέσεις που δέχθηκε χθες και σήμερα η τράπεζα θεμάτων.
«Ήταν μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφορά τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις που γίνονται στα λύκεια αυτές τις μέρες και όχι τις πανελλαδικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης.
cnn
Ειδήσεις Σήμερα:
- Δύσκολος χειμώνας με ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και «ράλι» ανόδου στα τρόφιμα – Ανησυχία για ρεύμα και φυσικό αέριο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ
- Καιρός: Σαρωτικές καταιγίδες, χαλάζι και «μπαράζ» κεραυνών από την κακοκαιρία «Elias» – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ
- Σάμος: Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές και οι αντιδράσεις κομμάτων και φορέων