ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ακριτική Τήλο ο Αλέξης Τσίπρας για την 25η Μαρτίου

post-img

Την ακριτική Τήλο επισκέπτεται ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια από τον εθνικό ξεσηκωμό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση ενώ μετά το πέρας της θα επισκεφθεί την έδρα της στρατιωτικής μονάδας. «Η επανάσταση του 21 ήταν τομή στην ιστορία του Έθνους για τη συγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο μήνυμά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη»

Διακόσια δύο χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τιμούμε των ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «Υπήρξε η στιγμή τομή στην ιστορία του ελληνικού έθνους, για τη συγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκείνη η στιγμή συμπύκνωνε τις πολιτικές προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων για μια νέα ζωή. Αποτινάσσοντας τον τουρκικό ζυγό, η ελληνική επανάσταση ενέπνευσε και άλλους λαούς με τον ηρωισμό των αγωνιστών του ’21, προκαλώντας τον διεθνή θαυμασμό, ο οποίος έφτασε στο παροιμιώδες κίνημα φιλελληνισμού. Έκτοτε πολλές γενιές Ελλήνων πολιτών διαμόρφωσαν μια Ελλάδα που στεφόταν, παρά τις ανατροπές, τις τραγωδίες και τις εκάστοτε αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, προς την πρόοδο. Η Ελληνική Δημοκρατία στρεφόταν σταδιακά επί διακόσια χρόνια προς τις δημοκρατικές αξίες, το κράτος δικαίου και την πραγματική Δικαιοσύνη» ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι «Και σήμερα η κατεύθυνση είναι η ίδια για την Ελλάδα του μέλλοντος μας»

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!