Ως τη στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την τραγωδία στα Τέμπη μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Όπως είπε δεν είναι δυνατόν δυο τρένα το 2023 να βρίσκονται στην ίδια γραμμή σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί και πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται την οργή και των θυμό των πολιτών γι αυτό που συνέβη και συμπυκνώνει παθογένειες δεκαετιών τις οποίες «έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε».
Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως το ατύχημα συνέβη ενώ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο βαριά την προσωπική του ευθύνη.
Στο ερώτημα επιβάτη πως σκέφτεται να φύγει από τη χώρα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη αλλά πρέπει τελικά να βάλει κι εκείνη πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα.
Σχετικά με το φορτίο του εμπορικού τρένου, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν είχε τίποτα εύφλεκτο ή ύποπτο, αλλά η σύγκρουση ήταν τόσο βίαιη και τόσο σφοδρή που προκάλεσε μία πρώτη ανάφλεξη και προφανώς στη συνέχεια υπήρχαν εύφλεκτα υλικά -λάδια- τα οποία πήρανε φωτιά όταν έγινε η σύγκρουση.
Σημείωσε ακόμη πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των τρένων με τη μέγιστη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ωστόσο «θα πάρει καιρό να αισθανθούμε πάλι ανέμελοι μπαίνοντας στο τρένο».
Δήλωσε κατηγορηματικά πως θα διερευνηθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα λέγοντας πως «θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε».
«Στο απλό ερώτημα το οποίο έχουν οι Έλληνες πολίτες, ”Μα δε γίνεται να φταίει μόνο ένας σταθμάρχης”, η απάντησή μου είναι κατηγορηματική: Προφανώς και έγιναν μια σειρά από ανθρώπινα λάθη, αλλά εάν τα πράγματα στα τρένα ήταν διαφορετικά, αν ενδεχομένως είχαμε διαφορετική εκπαίδευση, εάν είχαμε φροντίσει να ολοκληρώσουμε την περιβόητη σύμβαση 717, είναι πολύ πιθανό το ατύχημα αυτό να μην είχε συμβεί», πρόσθεσε.
CNN
Ειδήσεις Σήμερα:
- Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κώστα Ηλιάκη, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του: «Ήταν ο φάρος μας», είπε ο γιος του
- Με επιτυχία η Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, “Σαν Κρίνος Εστολίστηκε”
- Έκκληση προς τους πολίτες: “Αδυνατούμε να διαχειριστούμε τον τεράστιο αριθμό γατών και νεογέννητων γατιών στη Λήμνο”
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.





