ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο άνθρωπος που δωρίζει την περιουσία του στους συμπολίτες του

post-img

Με τρία βραβεία, που τιμούν την γενναιοδωρία και την ανθρωπιά του, ο Γιάννης Μανουσάκης, συνταξιούχος ναυτικός, αφήνει όλη την περιουσία του στους συμπολίτες του.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος για να δωρίσει τους κόπους μιας ζωής. Αρκεί να μην έχει απογόνους ή να κρίνει ότι αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις μιας κληρονομιάς.

Κάπως έτσι, ο κ. Μανουσάκης, αποφάσισε ότι τα χρήματα που κέρδισε, επί 17 χρόνια εργαζόμενος ως μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία, μπορούν να προσφέρουν τα μέσα για να γίνει καλύτερη η ζωή των άλλων.

https://youtu.be/aoPGiwrYXM0Το 2021 διέθεσε χρήματα για την αγορά δύο κρεβατιών εντατικής με όλο τον εξοπλισμό, τελευταίας  τεχνολογίας  για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Μετά τον θάνατο του ιδίου και της συζύγου του ότι έχει θα γίνει κτήμα της κοινωνίας. Έτσι, το σπίτι του κληροδοτείται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου.

Με καταγωγή από την Κρήτη, ο κ. Μανουσάκης ξεκίνησε την διαδικασία μιας ακόμη δωρεάς στο περιφερειακό ιατρείο στο χωριό Ζάκρος Λασιθίου, για την αναμόρφωση του ιατρείου με μηχανήματα που λείπουν και είναι αναγκαία για τους κατοίκους.

Ο έχων πολλά και ο έχων λίγα δίνοντας κερδίζουν την προσωπική ικανοποίηση ότι το πέρασμά τους από αυτήν την ζωή είχε έναν σκοπό. Αυτό είναι το σκεπτικό του συνταξιούχου, που ελπίζει να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!