Το λιοντάρι γνωστός ως “Βασιλιάς των Σερενγκέτι” σκοτώνεται από τους αντιπάλους του.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι επισκέπτες του εθνικού πάρκου απέτισαν διαδικτυακά φόρο τιμής στον «θρυλικό» Bob Jr., γνωστό και ως Snigwe. Ο «φωτογενής» και «πιο κουλ» στο Σερενγκέτι, ο Μπομπ Τζούνιορ είχε τρομερή φήμη μεταξύ των αντιπάλων του και κυβέρνησε για επτά χρόνια με τη βοήθεια του αδελφού του Τρίγκουε. Πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από νεότερους αντιπάλους τους.

Φωτογραφία: Instagram

«Ήθελαν να ρίξουν τον Bob Jr. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως όταν το κεφάλι της αγέλης γερνάει ή μερικές φορές όταν άλλα αρσενικά λιοντάρια δεν είναι ευχαριστημένα με τον έλεγχό του σε μια μεγάλη περιοχή. Ο αδερφός του πιστεύεται ότι είχε την ίδια μοίρα, αλλά εξακολουθούμε να ερευνούμε», δήλωσε στο BBC ο αξιωματικός προστασίας του Σερενγκέτι Φρέντι Σιρίμα, προσθέτοντας ότι οι δύο σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές αλλά προφανώς συντονισμένες επιθέσεις.

Μερικοί οικολόγοι είπαν ότι ο Μπομπ Τζούνιορ, που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 10 ετών και πήρε το όνομά του από τον πατέρα του Μπομπ Μάρλεϊ, απολάμβανε τη δημοφιλή του θέση επειδή ήταν πάντα εύκολο να τον εντοπίσουν.

Ο Μπομπ Τζούνιορ φέρεται να μην αντέκρουσε όταν δέχθηκε επίθεση και σκοτώθηκε το Σάββατο. Οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής ετοιμάζουν μια ειδική κηδεία, με ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Το Serengeti στη βόρεια Τανζανία φιλοξενεί περίπου 3.000 λιοντάρια και είναι δημοφιλές στους ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Trygve the Lion/ Φωτογραφία: Flickr

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ