Σε μπαράζ υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά και σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν χθες, Δευτέρα 15 Αυγούστου, τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:05 πάνω από την Κίναρο και στις 11:08 πάνω από τα Μαύρα Λέρου, στα 27.000 πόδια. Στις 11:09, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από την Κανδελιούσα, στα 23.000 πόδια.

Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησαν υπερπτήσεις διαδοχικά πάνω από την Κίναρο, τη Λέρο και τη Κανδελιούσσα.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Έσπασαν το μορατόριουμ των μη παραβιάσεων σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές

Ο διεθνολόγος Δημήτρης Στατακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, τόνισε πως ενώ στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές υπήρχε ένα άτυπο μορατόριουμ μη παραβιάσεων από την Τουρκία. Είδαμε ότι σήμερα, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, την ημέρα που αντιπροσωπεία από την τουρκική πλευρά πάει στις ΗΠΑ για συνομιλίες για τα F16, πραγματοποιήθηκαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά από τα προκλητικά ψέμματα Ακάρ ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει το μορατόριουμ για τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για τις παραβιάσεις

 

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 9 (9×2 F-16)

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 18

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 39

 

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 3

 

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

  1. Οι τρεις από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις
  2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

 

πηγη:ethnos

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ