ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ξεφεύγουν» τα τουρκικά ΜΜΕ: Αποκαλούν τον Έλληνα πρωθυπουργό «Krizotaki» και «γκριζάρουν» νησιά

post-img

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να «τραβάνε το σκοινί» στα ελληνοτουρκικά με την Yeni Safak να αποκαλεί σε τίτλο της τον Έλληνα πρωθυπουργό «Krizotakis»

«Βολές» για ακόμα μια φορά τόσο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτοξεύουν τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, λόγω των επίσημων επισκέψεων που πραγματοποιούν οι δυο Έλληνες αξιωματούχοι σε νησιά που η Άγκυρα θέτει θέματα κυριαρχίας.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να «τραβάνε το σκοινί» στα ελληνοτουρκικά με την Yeni Safak να αποκαλεί σε τίτλο της τον Έλληνα πρωθυπουργό «Krizotakis», ενώ τον κατηγορεί ότι εκείνο είναι που έχει φέρει στο έσχατο σημείο τις σχέσεις των δυο γειτονικών χωρών.

 

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα γράφει στον σημερινό της τίτλο «Κρισοτάκης: Η Αθήνα δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965», ενώ ταυτόχρονα, κάνει λόγο για προκλητική παρουσία των Ελλήνων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, παρουσιάζοντας μάλιστα και λίστα με τις επισκέψεις των τελευταίων 15 ετών.

«Η κακομαθημένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη Αθήνα, από το 1965 κι εντεύθεν, στο θέμα των νησιών συστηματικά προκαλεί κρίσεις και υποδαυλίζει. Τα τελευταία 15 χρόνια, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνεχώς αυξάνουν της προκλητικές πόζες, ασκήσεις και επισκέψεις στα νησιά που έχουν καταλάβει» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα ξεκινά την αναδρομή της στην τότε επίσκεψη (6/1/2009) του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο Αγαθονήσι ενώ καταλήγει με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ψέριμο όπου και σχολιάζει: «Pόζαρε με τους Έλληνες στρατιώτες και γύρω από το νησί περιπολούσαν ελληνικές κανονιοφόροι». Στο στόχαστρο της Yeni Safak μπαίνει και η νυν ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των συχνών επισκέψεών της σε νησιά του Αιγαίου, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το ψευδές δημοσίευμα εμμένει στην στρατιωτική παρουσία στα ελληνικά νησιά, τονίζοντας ότι η Τουρκία ζητεί να εφαρμοστεί η αποστρατιωτικοποίηση τους όπως ορίζεται από τις συνθήκες. Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμη και για «κατοχή» νησιών που ανήκουν στην Τουρκία, τα οποία παρουσιάζονται να ανήκουν διοικητικά σε τουρκικούς δήμους των μικρασιατικών παραλίων, όπως το Αγαθονήσι.


Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!