Αναλυτικότερα, ο Οργανισμός αναφέρει σε ενημέρωσή του, πως η Κίνα, μετά την έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2020), είχε σχεδόν μηδενικό αριθμόκρουσμάτων μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2022.
Πού οφείλεται αυτό; Στην στρατηγική «μηδενικής διασποράς» ή zero-Covid που αφορούσε εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση ανίχνευσης μικρού αριθμού κρουσμάτων SARS-CoV-2.
Σημειώνεται, δε, πως η στρατηγική αυτή ήταν επιτυχής μέχρι πρότινος αλλά όχι μετά το Φεβρουάριο 2022 οπότε και παρατηρήθηκε διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συγκεκριμένα της υποομάδας Όμικρον 2 (ΒΑ.2) που παρουσιάζει υψηλή μολυσματικότητα και χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής.
Γιατί είναι λιγότερο αποτελεσματική η zero-Covid στρατηγική
«Συμπερασματικά τα υπάρχοντα δεδομένα από την Κίνα δεν αναφέρουν την ύπαρξης νέας παραλλαγής του ιού ή άλλου δεδομένου που εγείρει ανησυχία αναφορικά με την πορεία της πανδημίας», επαναλαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κλείνοντας την ενημέρωσή του.
ΠΗΓΗ newsbeast.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
- Χαμός στο «X» με τα γυαλιά του Άδωνι Γεωργιάδη που φέρεται να έχουν ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν
- Μουτζούρης: «Τα μικρά νησιά χρειάζονται Έπαρχο» – Ο Κουτσογιάννης αναλαμβάνει ξανά τις κρίσιμες αρμοδιότητες μετά την κατάργηση του θεσμού
- Έκθεση Βιβλίου στον Ρωμέικο Γιαλό Μύρινας, από 31/7 έως 9/8!
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




