Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” μετά από ένα χρόνο συμμετοχής του στο πρόγραμμα R4C ReflectingforChange (R4C) που έχει ως προτεραιότητα την προαγωγή της χρήσης «εργαλείων του αναστοχασμού» προκειμένου να υποστηριχθεί η καινοτομία και η συστημική αλλαγή στα σχολεία, συμμετέχει το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, στο Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο OPEN CLASSROOM με θέμα: «Open and Distance Education: Real change takes place in deep crisis», 22 – 24 Οκτωβρίου 2021

Το συνέδριο «Open and Distance Education: Real change takes place in deep crisis», συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (στο πλαίσιο τoυ ευρωπαϊκoύ έργoυ «Reflecting 4 Change-R4C») την Ελληνογερμανική Αγωγή και το δίκτυο European Distance and E-Learning Network (EDEN).

Το συνέδριο περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας, πρακτικές και μεθοδολογίες που εφαρμόζονται σε σχολεία στην Ευρώπη στο πλαίσιο του έργου R4C καθώς και εργαστήρια σχετικά με την «ανοιχτότητα» των σχολείων, τη διαθεματικότητα στις φυσικές επιστήμες, την υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία κ.ά.

Τις εισηγήσεις του Γυμνασίου Μούδρου θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Παπαπαναγιώτου Μαρία και Πολυμένη Ελένη και θα αφορούν:

  1. Την πρόταση δημιουργίας υβριδικών σταθμών πληροφόρησης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την οποία το σχολείο βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Bravo Schools στον τομέα Ενέργεια, ως έναν από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Ανάπτυξης
  2. Τη δημιουργία του προϊόντος Smart Vision με το οποίο διευκολύνεται η ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης συνδυάζοντας τη ρομποτική με την τεχνητή νοημοσύνη και το οποίο βαβεύτηκε με βραβείο Τεχνολογίας στο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece
  3. Το ντοκυμαντέρ «Λήμνος η φιλτάτη των γαιών» που αναφέρεται στους γεώτοπους της Λήμνου και προωθεί τη συνεργασία με το Παγκόσμιο Γεώπαρκο της Λέσβου της Unesco ως υπό ένταξη σχολείο του δικτύου Aspnet και που απέσπασε ειδική διάκριση τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Cineμάθεια.

 

Η παρακολούθηση του συνεδρίου  θα γίνεται μέσω yutube στο ακόλουθο: www.youtube.com/user/ellinogermanik

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ