Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε την κούρσα της ζωής του στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας, μάλιστα, νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.
Ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε ασύλληπτη εμφάνιση κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της στο Τόκιο.
Ο 24χρονος κωπηλάτης κατέκτησε την κορυφή, ανεβάζοντας στροφές μετά το πρώτο 500αρι. Με το που πέρασε στην πρώτη θέση, ο Στέφανος Ντούσκος έγινε… καπνός, κατατροπώνοντας τους αντιπάλους του, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τον… πιάσουν μετά τα 1000 μέτρα.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία.
Στα αξιοσημείωτα της κούρσας το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νίλσεν έμεινε εκτός μεταλλίων. Δεύτερος τερμάτισε ο Νορβηγός Μπορτς, ενώ τρίτος ο Κροάτης Μάρτιν.
Η κατάταξη του τελικού:
Στέφανος Ντούσκος 6:40.45
Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58
Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09
Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60
πηγή: newsit.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
- Προσφορά ζωής για τη Λήμνο: Η οικογένεια Μπουμπούρα καλύπτει τις αεροδιακομιδές όλων των κατοίκων για τρία χρόνια
- Νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλάζει τα δεδομένα στη Λήμνο: Τι σημαίνει για επενδύσεις, έργα και περιοχές Natura
- Ακυρώνεται, η προγραμματισμένη για τις 6 Αυγούστου θεατρική παράσταση “Χάσαμε τη θεία, στοπ”!
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



