ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Είμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες»

post-img

Ξεκάθαρος είναι ο Μπόρις Τζόνσον για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και το αίτημα της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Στην συνέντευξη αυτή ο άνθρωπος που έχει μελετήσει και λατρέψει την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία δυστυχώς βάζει ταφόπλακα στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας.

Στο ερώτημα που του απευθύνεται από την εφημερίδα για το θέμα αυτό, ο Μπόρις Τζόνσον λέει αναφορικά με την προσωπική έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αντιλαμβάνομαι τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον Λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους».

Πηγή: newsit.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.