ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίδων: Πέθανε 37 ημερών βρέφος – Νοσηλεύονταν με κορονοϊό

post-img
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορονοϊό

Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με κορονοϊό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε διασωληνωθεί 20 μόλις μέρες μετά την γέννησή του. Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που εμφανίζει επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού και καταλήγει. Οι γιατροί έδωσαν τεράστια μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς όμως το βρέφος δεν τα κατάφερε.




Yπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο αγοράκι είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρακολουθούσε από την αρχή την πορεία της υγείας του. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά. «Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις  24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο Βασίλης Κικίλιας.

Την θλίψη του για τον θάνατο του βρέφους εξέφρασε μέσα από ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Υγείας, ο οποίος παράλληλα ευχήθηκε στην οικογένειά του να δείξει κουράγιο.


 

 

 

πηγη ethnos.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!