Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό:
«Σε δύο μήνες θα έχουμε κλείσει χρόνο με την περιπέτεια της πανδημίας.
Ίσως ένας από τους κλάδους αν όχι ο πρώτος που έχει πληγεί (πιθανόν και ανεπανόρθωτα για κάποιους )είναι οι επαγγελματίες της Άθλησης και αναφερόμαστε σ αυτούς που έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και δει τους πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ.
Το «άνοιγμα» των χώρων άθλησης τον Ιούνιο με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν για την λειτουργία τους και με τον «τρομοκρατημένο» κόσμο μόνο ευεργετικά δεν λειτούργησε και μάλιστα φόρτωσε με έξοδα τους επαγγελματίες του χώρου που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να είναι σύννομοι με τα μέτρα ενώ το καλοκαίρι είναι μια εποχή που η δουλεία «πέφτει» εκ των συνθηκών.
Και ενώ η κίνηση στον χώρο της άθλησης συνήθως ξεκινά κάθε χρόνο μαζί με τα σχολεία και ο κόσμος σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται στα γυμναστήρια και στους αθλητικούς χώρους, πάντα με μέτρα, με τον Οκτώβριο να είναι ένας «καλός» μήνας σχετικά για τον κλάδο…ήρθε το καθολικό lock down για τους επαγγελματίες πτυχιούχους του Αθλητισμού!
Για αυτούς δεν υπάρχει click away και για μερικούς ούτε επιστρεπτέα ….και αν υπάρχει το λέει και η λέξη… «επιστρεπτέα»…..
Αντ’ αυτού με έκπληξη είδαμε πρόσφατα να δίνεται εκτατό επίδομα τον Δεκέμβριο σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι), ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή και ιατροί κάθε ειδικότητας !
Υπάρχει κάποιος που δεν εργάζεται από τους παραπάνω κατά την πανδημία; Αν οι παραπάνω είναι πλητόμμενοι, οι επαγγελματίες άθλησης πρέπει να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό και…..
Ακόμα και η ενίσχυση που δόθηκε σε σωματεία και συλλόγους δεν έφτασε ποτέ στην «βάση» να είστε σίγουρος…
Είναι παραδεκτό από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ότι Υγεία και Αθλητισμός είναι σε μία σχέση αμφίδρομη και όσο περνούν τα χρόνια η διαδρομή Αθλητισμός -Υγεία…θα είναι μονόδρομος!
Η κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς είτε οι προβλέψεις είναι ευοίωνες ή δυσοίωνες αυτό που θα «ανοίξει» τελευταίο είναι ο αθλητισμός και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν….»
Ειδήσεις Σήμερα:
- Περίφραξη Μητρόπολης Λήμνου: Η Αποκεντρωμένη δεν «κόβει» το έργο – Στην Περιφερειακή Επιτροπή ξανά η απόφαση και τώρα το ενδιαφέρον στη στάση όλων των πλευρών
- Πάτρα: «Άγιο» είχε παιδάκι 2,5 ετών που έπεσε από μπαλκόνι – Σώθηκε από ένα… δέντρο
- Νίκος Καλογερόπουλος……’Στο κάμπινγκ”, ο ρόλος του Μάιμου δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



