Τόσο νόστιμο, τόσο τρυφερό και ελαφρύ, με πεντάγλυκα κρεμμύδια σαν λουκουμάκια! Απορώ γιατί ένα τόσο αγαπημένο φαγητό δεν το γευόμαστε πιο συχνά.

Ξεχάστε τους ωκεανούς δακρύων που χύνατε για να καθαρίσετε τα κρεμμύδια και το βαρυστομάχιασμα της επόμενης μέρας. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου θα φτιάξετε στιφάδο ελαφρύ, όλο νοστιμιά και πανεύκολα, χωρίς να κυλήσει ούτε ένα δάκρυ!

Ακολουθήσετε τα στάδια της παρασκευής και απολαύστε τη γλύκα αυτού του φαγητού με φρεσκοψημένο ψωμάκι βουτηγμένο στη σαλτσούλα.

Υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες κρέας της αρεσκείας σας (μοσχάρι ή χοιρινό ή κόκορα ή κουνέλι, κ.λπ.)

3 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο (τα πιο μικρά που θα βρείτε)

1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4-5 φυλλαράκια δάφνη (βάγια)

Μία γερή τσιμπιά ή ένα κλωνάρι δεντρολίβανο

Μισό ξυλάκι κανέλα

5-6 γαρυφαλλάκια

10 κόκκους πολύχρωμα πιπέρια

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδου

Αλάτι

2-3 ώριμες ντομάτες ή 1 ποτήρι χυμό ντομάτας

2/3 ποτήρι ξύδι καλής ποιότητας για το μαγείρεμα

1 ποτήρι ξύδι προαιρετικά για το μαρινάρισμα

huffingtonpost

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here