28η Οκτωβρίου: Παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ομάδες πολιτών βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Πτολεμαΐδας για να κάνουν παρέλαση.

Διαφορετική είναι η φετινή 28η Οκτωβρίου, αφού τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, έχουν διαφοροποιήσει το σκηνικό σε όλη την Ελλάδα. Οι παρελάσεις έχουν απαγορευτεί, οι συγκεντρώσεις για να τιμηθεί η επέτειος έγιναν με πολύ αυξημένα μέτρα και με την ελάχιστη δυνατή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν μια σειρά από ενέργειες που είχαν να κάνουν με διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελλιμενισμό πλοίων στα λιμάνια της χώρας.

Παρά τις απαγορεύσεις, πάντως, ομάδες πολιτών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους και προσπάθησαν να παρελάσουν. Στην Αθήνα μια ομάδα περίπου 70 ατόμων υπό το όνομα «Μέλη Εθνοσυνέλευσης» προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επικράτησε ένταση ενώ έγιναν και προσαγωγές.

photo

photo

photophoto

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα ατόμων με το όνομα «Ενωμένοι Μακεδόνες» με σημαίες ανά χείρας επιχείρησε να κάνει παρέλαση στην παραλία της πόλης.

photophotoΠαράλληλα, μια ομάδα ατόμων με μηχανάκια ήθελε να κάνει παρέλαση μηχανοκίνητα, ωστόσο μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν τους επετράπη να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Στην Πάτρα, επίσης είχε προγραμματιστεί μια μηχανοκίνητη παρέλαση. Όπως αναφέρει το Patrastimes, επικράτησε ένταση στην Αγίου Ανδρέου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στο σημείο όπου είχε δοθεί το ραντεβού για να αρχίσει η μηχανοκίνητη παρέλαση. Ισχυρή ήταν και η παρουσία της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις και επεισόδια.

Παρόμοια εικόνα και στην Πτολεμαΐδα, όπου ομάδα ατόμων που αποκαλείται «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» συγκεντρώθηκε και έκανε πορεία με αυτοκίνητα και μηχανάκια, έχοντας σημαίες ανά χείρας και φωνάζοντας συνθήματα.

 

 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here