ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ. Μύρινας

Παραδοσιακός χορός δεν σημαίνει μόνο μαθαίνω τα βήματα και τα εκτελώ αλάνθαστα. Αν δεν «ντύσεις» αυτά τα βήματα με ψυχή θα παραμείνουν απλά και μόνο βήματα!!!!Μ αυτή τη ψυχή λοιπόν « έντυσαν» τους παραδοσιακούς μας χορούς τα παιδάκια των χορευτικών τμημάτων του Γ.Α.Σ. Μύρινας,και των πολιτιστικών  συλλόγων Θάνους και Πλατύ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Γ.Α.Σ. Μύρινας στις 9-6-2013 στην όμορφη πλατεία του Πλατύ.

Εκτός όμως από τους χορούς για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από τα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια, ξεχασμένα, παραμελημένα και θυσιασμένα στο βωμό των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της ηλεκτρονικής απομόνωσης!

Η Διελκυστίνδα, το Κορόιδο, η μικρή Ελένη και πολλά  άλλα, ξύπνησαν αναμνήσεις και γέμισαν με νοσταλγία τους ενήλικες θεατές  και πλημμύρισαν με χαρά τα παιδιά, τα οποία αποδείχτηκαν άριστοι συνεργάτες στη διαδικασία της διδασκαλίας και αναβίωσης των παραδοσιακών μας παιχνιδιών και το διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Εξαιρετικός στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο κος Γιώργος Καριακλής, ένα μεγάλο παιδί και ο ίδιος, έδωσε το προσωπικό του στίγμα. Οι δυο από τους τέσσερις χοροδιδασκάλους του τμήματος παραδοσιακών χορών του Γ.Α.Σ. Μύρινας, οι κύριοι Παντελής Καπνός και Πέτρος Παπούλκας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν το άριστο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου για την στήριξη του, τον Αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Μπουλώτη που μας τίμησε με την παρουσία του, την Πρόεδρο του Γ.Α.Σ. Μύρινας κα Χρύσα Καραϊσκάκη και το Δ.Σ.του συλλόγου,  τον κο Κωνσταντίνο Σινάνη, τον κο Γιώργο Καριακλή και όλους τους γονείς των παιδιών, άλλα και τους θεατές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και την ζέσταναν με το θερμό χειροκρότημα τους.

 

 

Η Έφορος Τμήματος Παραδοσιακών Χορών

 

Αδαμαντία Γαροφαλλίδου – Παπουλκα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!