ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Μόνο η Ελλάδα θεωρείται υγειονομικά ασφαλής χώρα στην Ε.Ε.

post-img

Μόνο την Ελλάδα κρατάει «υγειονομικά καθαρή» το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο έχει εκδόσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το Βερολίνο θεωρεί ότι παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, η χώρα πλήττεται μετρίως από τον κορωνοϊό και επομένως, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Βέβαια, κάνει ειδική μνεία στο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και ορισμένων νησιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλής χώρα θεωρείται και η Κύπρος, η οποία όμως λόγω της κατάστασης στα Κατεχόμενα, δεν βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα.

Η αναθεώρηση της σχετικής λίστας από το γερμανικό υπουργείο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τις αρμόδιες αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.

Ως χώρες «αυξημένου κινδύνου» θεωρούνται -μεταξύ άλλων- η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Σλοβακία και η Μάλτα, ενώ ως «επικίνδυνες» χαρακτηρίζονται η Πολωνία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Δανίας και η Βουλγαρία.

Ειδική περίπτωση αποτελεί η Νορβηγία, για την οποία υπάρχει γενική προειδοποίηση. Όμως, αυτό οφείλεται όχι στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά στο γεγονός ότι το Όσλο έχει συμπεριλάβει τη Γερμανία στις «περιοχές κινδύνου».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει καταγράψει σχεδόν 350.000 κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.800 μόλις το τελευταίο 24ωρο. Όσον αφορά τους νεκρούς, ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τους 10.000. 

www.naftemporiki.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.