Για την εξέλιξη του κορονοϊού ενημερώνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς τις πρώτες 19 μέρες αφότου άνοιξαν τα σύνορα έχουν περάσει τα σύνορα 918.000 άτομα & έχουν γίνει 117.000 τεστ. Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα. 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν.

Επίσης, ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί μαζικοί έλεγχοι. Όπως είπε, το διάστημα από την 1η ως τις 19 Ιουλίου έγιναν 7.379 έλεγχοι στην αγορά & επιβλήθηκαν πρόστιμα & διακοπές λειτουργίας. Θα συνεχιστούν, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά για να διασφαλίσουμε την τήρηση των μέτρων, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 5 εισαγόμενα.

Εν τω μεταξύ, νέα αυστηρά μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας αποφάσισε η κυβέρνηση. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο από έξι συνοριακά σημεία ελέγχου. Άπαντες πρέπει να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα ηλεκτρονικά πριν από την άφιξή τους

 

 

πηγη ert.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here