Υλικά
-
- 12 πιπεριές κέρατο, μέτριες
Για τη γέμιση
-
- 200γρ. Καλαθάκι Λήμνου
- 200γρ. ανθότυρο Λήμνου
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για το ψήσιμο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κασέρι ψιλοτριμμένο
- πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τις πιπεριές για 10 λεπτά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρείτε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές, κόβετε το πάνω μέρος που βρίσκεται το κοτσανάκι τους και τις αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τρία τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι να γίνουν μια μάζα. Προσθέτετε την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Με ένα λεπτό κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές πιέζοντας ελαφρά το μίγμα να φτάσει βαθιά. Προσέξτε μη σπάσετε τις πιπεριές.
Ακουμπάτε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με το κασέρι. Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά και αμέσως μετά ανάβετε το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Τις σερβίρετε ζεστές.
Tips
Για να γεμίσετε πιο εύκολα τις πιπεριές μπορείτε να μεταφέρετε το μίγμα της γέμισης σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο χωρίς σχέδια και να τις γεμίσετε με αυτό τον τρόπο
Ειδήσεις Σήμερα:
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6 μέτρα
- Φωτιά στη Σαλαμίνα: Κάτοικοι άκουσαν την έκκληση των δύο νεκρών για βοήθεια – Εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς έξω από το σπίτι τους
- Σε ένδειξη πένθους αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για την κηδεία του Δημάρχου Φούρνων Δημήτρη Καρύδη
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



