Αυτό είναι το νέο Airbus A320neo της Aegean Airlines.

Στην τελετή παραλαβής από την Aegean των νεών αεροσκαφών Airbus A320 Neo βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθύνει χαιρετισμό

Ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι 110 νέοι πιλότοι αποφοιτούν από σχολές που πήγαν με έξοδα της εταιρείας. Τα νέα αεροσκάφη θα προσφέρουν κινητήρες νέας γενιάς, με άλλα λόγια χαμηλότερους ρύπους. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει εταιρείες που στρέφονται σε τεχνολογίες αιχμής, γιατί το δικό τους κέδρος λειτουργεί παράλληλα με το κέδρος ολόκληρης της εταιρείας. Η Aegean παντρεύει το όραμα με τον ρεαλισμό

Τι νέο φέρνουν τα A320neo

H λέξη «neo» είναι τα αρχικά των λέξεων New Engine Option (n.e.o.) δηλαδή αεροπλάνα με νέους, οικονομικότερους, αλλά και αποδοτικότερους κινητήρες, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα τεχνολογία ταυτόχρονα καθιστά τα αεροσκάφη περισσότερο ασφαλή, ενώ αναβαθμίζει και την εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες, με μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα καθίσματα.

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν αισθητά και το αποτύπωμα θορύβου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Airbus, κατά μέσο όρο η εξοικονόμηση καυσίμου ανέρχεται σε 15%, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται σε 17% για πιο μακρινές διαδρομές. Επιτρέπει ακόμη, διψήφια μείωση των εκπομπών του οξειδίου του αζώτου, μειωμένο θόρυβο μηχανής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων, από 600 έως 1.500 χιλιόμετρα ή δύο επιπρόσθετους τόνους φορτίου.

Τέλος, θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σταδιακή ανάπτυξη νέων, κυρίως ψηφιακών υπηρεσιών προς τους επιβάτες της εταιρείας.

46 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2024

Συνολικά, η εταιρεία θα παραλάβει κατ’ ελάχιστον 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024, καθώς η αρχική παραγγελία του Ιουνίου του προηγούμενου έτους για 30 αεροσκάφη του τύπου προς την Airbus έχει επεκταθεί με 16 επιπρόσθετα.

Ειδικότερα, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς, 19,2 εκατ. θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020. Η ανανέωση και η αύξηση του στόλου της Aegean με τα Α320neo εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, διεθνώς, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος της.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here