ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη μέρα που εμφανίστηκε στις οθόνες μας το MEGA, στις 20 Νοεμβρίου 1989 στις 15:00. Συγκεχυμένες πληροφορίες για το πότε θα επιστρέψει επίσημα, με “φαβορί” την Πρωτοχρονιά.

post-img

Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη μέρα που εμφανίστηκε στις οθόνες μας το MEGA, στις 20 Νοεμβρίου 1989 στις 15:00. Συγκεχυμένες πληροφορίες για το πότε θα επιστρέψει επίσημα, με “φαβορί” την Πρωτοχρονιά.

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, ο αγαπημένος τηλεοπτικός σταθμός MEGA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες μας. Στις 20 Νοεμβρίου 1989 στις 15:00 το MEGA άρχισε να εκπέμπει και ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που έλαβε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα, καθώς και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας που εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Περίπου 29 χρόνια αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, το MEGA έκλεισε με απόφαση του ΕΣΡ λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το κανάλι.

Τη στιγμή που προβαλλόταν ένα επεισόδιο από τους “Απαράδεκτους”, “έπεσε” το μαύρο, προκαλώντας μεγάλη θλίψη, πρωτίστως στους εργαζομένους του, αλλά και σε όσους είχαν αγαπήσει τον τηλεοπτικό σταθμό, είτε ήταν σκηνοθέτες και ηθοποιοί που πέρασαν από αυτόν, είτε ήταν τηλεθεατές που παρακολουθούσαν για χρόνια τα προγράμματά του.

Στην ALTER EGO και τον Βαγγέλη Μαρινάκη το σήμα και η ταινιοθήκη

Την 1η Νοεμβρίου του 2109, που πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός για το σήμα και την ταινιοθήκη του MEGA, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέθεσε την υψηλότερη πρόταση, ύψους 33,999,999 εκ. ευρώ. Η δεύτερη πρόταση ήταν 33 εκ. ευρώ. Έτσι, το σήμα και η ταινιοθήκη πέρασαν στην ALTER EGO και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπόσχεση επιστροφής

Πριν από μερικές βδομάδες, οι πρώην εργαζόμενοι του σταθμού το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσίευσαν στο κανάλι τους στο Youtube ένα βίντεο σχετικό με την επιστροφή του MEGA. Σε ανακοίνωση που συνόδευε το βίντεο, αναφέρονταν στα 30 χρόνια του σταθμού και στο μαύρο που “έπεσε” το 2018, ενώ δήλωναν πως το κανάλι πρόκειται να εκπέμψει ξανά.

Δήλωναν πως, σύμφωνα με πηγές τους, το MEGA θα επανεμφανιζόταν στις οθόνες μέσω της εταιρείας ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέροντας πως το ONE CHANNEL δεν θα εκπέμψει ως ONE, αλλά ως MEGA CHANNEL στις 20 Νοεμβρίου 2019.

Ωστόσο, τελικά φαίνεται πως το κανάλι θα επιστρέψει στις οθόνες μας την Πρωτοχρονιά, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2020.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=s-27_Z2G01A&feature=emb_logo

Αναλυτικά η προηγούμενη ανακοίνωσή τους

“Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία.

Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως “διαφημηστήριο” και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ.

1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!”

news247

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!