Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο δημιουργός, στιχουργός και συνθέτης Γιώργος Μουκίδης, βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα δημιουργικό οίστρο.

Τραγούδια του έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από συνεργασίες με τους Πέγκυ Ζήνα, Νατάσα Θεοδωρίδου, Βασίλη Καρρά, Γιάννη Πάριο, Νότη Σφακιανάκη, Νίκο Οικονομόπουλο αλλά και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος μέσα από την ιδιαίτερα μελωδική και εκφραστική φωνή του, κάνει Live παρουσιάσεις όλων των μεγάλων τραγουδιών που έχει γράψει και συνθέσει, θέλοντας έτσι να περάσει μέσα από τα τραγούδια του εκείνο το ιδιαίτερο προσωπικό συναίσθημα που τον οδήγησε να τα γράψει.

Μετά την τελευταία επιτυχημένη συνεργασία με τον Γιάννη Πλούταρχο και το, «Τραγούδια ακατάλληλα», όπου η δουλειά φέρει και τον ομώνυμο τίτλο,  ο συνθέτης – στιχουργός – ερμηνευτής πέρασε σε δημιουργική σιωπή, κλεισμένος στο στούντιο του στην Ανάβυσσο δημιουργώντας νέες μουσικές εκφράσεις  που μένει να ερμηνευτούν είτε από τον ίδιο, είτε από άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.

Η ζεϊμπέκικη έκφραση είναι κάτι που λείπει τα τελευταία χρόνια από την λαϊκή μουσική σκηνή του πενταγράμμου, με εμφανή εκείνη της ερωτικής μπαλάντας.

Όμως ο Γιώργος Μουκίδης κάνει και πάλι ένα διαφορετικό ξέσπασμα ψυχής συνθέτοντας και ερμηνεύοντας  ένα τραγούδι που εκφράζει την μοναξιά της εποχής και των περιορισμών, με τον τίτλο, «Άσε με να χορέψω»,  το οποίο και αναμένεται να γράψει την δική του πορεία στην ψυχή των ανθρώπων. Στο μπουζούκι μαζί του ο Βασίλης Δήμας.

Δεν είναι φυσικά το μόνο που έχει παρουσιάσει τελευταία, αλλά σίγουρα είναι εκείνο που ξεχώρισε με το πρώτο άκουσμα.

melodikos

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθραΔείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here