Με 7.000 μπλοκάκια προστίμων θα κυκλοφορούν από αύριο, Τρίτη (19/11) στους δρόμους της πρωτεύουσας κι όχι μόνο, οι ελεγκτές κατά του καπνίσματος. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει να προμηθευτεί τα 7.000 μπλοκάκια (αξίας 15.624 ευρώ), όπου και θα σημειώνονται τα πρόστιμα στους παραβάτες, είτε είναι πελάτες καπνιστές είτε καταστηματάρχες.

Εξάλλου επίσημα ξεκινά αύριο Τρίτη 19 Νοεμβρίου η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς μέχρι σήμερα δεν επιβάλλονταν πρόστιμα, αλλά γίνονταν μόνο παρατηρήσεις.

Σαφάρι ελέγχων
Η κυβέρνηση σκοπεύει με κάθε τρόπο να εφαρμόσει τον νόμο, ενώ έχει δοθεί εντολή να σαρωθεί η αγορά με ελέγχους ώστε από την πρώτη στιγμή να γίνεται σαφές ότι δεν θα υπάρχει επιείκεια σε όσους παραβατούν.

Ειδικότερα οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν ήδη από αύριο πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, όπου θα εμπλακούν όλες οι υπηρεσίες όπως αστυνομία, περιφερειακές διευθύνσεις, δημοτική αστυνομία, κλπ.

Στόχος βέβαια να επιβληθούν τα πρώτα πρόστιμα τα οποία ξεκινούν από 100 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 10.000 ευρώ, ενώ σε συνεχόμενες παραβάσεις αφαιρείται και η άδεια του καταστήματος.

Πάντως δείγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να… κόψει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους στους Έλληνες, είναι το γεγονός ότι αύριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Υγείας θα παρουσιάσουν σε επίσημα τελετή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος.

 

pronews

 
 
 
 
ΜΑ
 
 
 
Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα
 
 
 
 


Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here