ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολές Δημάρχου Λήμνου κ Αγίου Ευστρατίου για Ακτοπλοϊκό………

post-img

ΘΕΜΑ: Επί του θέματος της παράτασης ισχύος της Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας 

 

           Υπηρεσίας με την πλοιοκτήτρια εταιρία Ν.Ε.Λ.

 

 

 

Πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συζητείται αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου για παραμονή του «Θεόφιλος» για άλλα τρία χρόνια στη γραμμή Ικαρία – Σάμος – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Καβάλα/Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της διετούς παράτασης που είχε δοθεί και για την οποία επίσης είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας καθώς θεωρούμε ότι οι διαδοχικές παρατάσεις αντιβαίνουν ευθέως στο πνεύμα αλλά και στο γράμμα των συμβάσεων εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών.

 

Δεδομένου ότι το πλοίο «Θεόφιλος» για πραγματικούς ή προσχηματικούς λόγους πολύ μεγάλα διαστήματα βρέθηκε εκτός δρομολογίων και ήδη εδώ και δύο μήνες δεν εκτελεί τα δρομολόγια θεωρούμε ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, καθώς πιστεύουμε από την εμπειρία ότι κανείς δεν διασφαλίζει τους κατοίκους του νησιού μας ότι το πλοίο αυτό θα παραμείνει και θα εξυπηρετεί αυτή την γραμμή.

 

Η ποιοτική αναβάθμιση, όπως προβλέπεται στην αρχική σύμβαση, για την γραμμή που συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Βόρειο Ελλάδα, δεν μπορεί να πάρει και άλλη αναβολή.

 

Αυτή η περίφημη συμβατική υποχρέωση, για αντικατάσταση των πλοίων αυτών με νέα, πότε θα υλοποιηθεί; Μετά την δωδεκαετία;

 

Αναμένουμε τις δέουσες και επιβεβλημένες ενέργειες τήρησης των συμβατικών όρων και σε κάθε περίπτωση τη μη έγκριση της παράτασης παραμονής του πλοίου «Θεόφιλος» στη γραμμή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  Με εκτίμηση

 

                                                                                            Ο Δήμαρχος Λήμνου

 

 

 

 

 

                                                                                          Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Επειδή δεν έγινε δυνατή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Διαπιστώνεται εντονότατη πίεση από την πλευρά της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου για την αλλαγή στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με επίκληση της συναίνεσης και της σύμφωνης γνώμης των υπηρεσιών σας και αναφορά στη θετική στάση του Υπουργείου απέναντι στα αιτήματα της εταιρίας.

Υπενθυμίζουμε και γραπτώς για μια ακόμη φορά την συνεχιζόμενη μη εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή της Θεσσαλονίκης κατά παράβαση συμβατικών υποχρεώσεων και την ολιγωρία της Διοίκησης στην ανάληψη ενεργειών για την απονομή ευθυνών.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε άμεση συνάντηση ή επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε την κατάσταση.

                                                              Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου                                          Ο Δήμαρχος Λήμνου

 

 

         Χαράλαμπος Μακρής                                                 Αντώνης Χατζηδιαμαντής                                             

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!