ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σμύρνη – Αθήνα σε επτά ώρες: Τα τουρκικά επιχειρηματικά σχέδια για σύνδεση μέσω Λαυρίου

post-img

Σύνδεση με Σμύρνη (Τσεσμέ) θα έχει τους επόμενους μήνες η Αθήνα μέσω του λιμανιού στο Λαύριο. Πόσες ώρες θα διαρκεί το ταξίδι και γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πετύχει η γραμμή

Την σύνδεση της Σμύρνης στην Τουρκία με την Αθήνα με ferry βάζουν μπροστά Τούρκοι επιχειρηματίες καθώς ανακοίνωσαν σήμερα στον τοπικό Τύπο την έναρξη της γραμμής Τσεσμέ – Λαύριο από τις 2 Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας Bulent Ipek, ο οποίος είναι ο πρώτος ο οποίος θα δραστηριοποιηθεί στην γραμμή η σύνδεση θα είναι καθημερινή και είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας Τσίπρα – Ερντογάν σε πολιτικό επίπεδο.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες και στόχος είναι να είναι ενεργή όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά το σύνολο του χρόνου. Σε αυτό θα συμβάλει ότι πέρα από το τουριστικό κομμάτι στόχος είναι η χρήση της γραμμής για την μεταφορά φορτηγών TIR από την βιομηχανική ενδοχώρα της Τουρκίας στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία σε επίπεδο logistic πρόκειται για μια πιο οικονομική και μία πιο σύντομη διαδρομή καθώς αποφεύγεται ο “κύκλος” μέσω Κωνσταντινούπολης και Θράκης αλλά και των διαδικασιών στο επιβαρυμένο τελωνείο στον Έβρο. Στόχος είναι να μειωθεί κόστος και χρόνος στην διακίνηση αγαθών από και προς της Ευρώπη μέσω της γραμμής Τσεσμέ – Λαύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια – κυρίως με τουρκικές ακτοπλοϊκές – τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στα Δωδεκάνησα σε τουριστικό επίπεδο. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική ακτοπλοϊκή βιομηχανία.

 

ΠΗΓΗ: .news247.gr

 

 

Καταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.