Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ήμερα κατά του Καρκίνου και κατά την άποψη μου, καλό θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να ενημερώνονται καθημερινά για το τι είναι ο καρκίνος και πόσο πολύ επηρεάζει τις ζωές όχι μόνο όσων έχουν έρθει αντιμέτωποι προσωπικά,  άλλα και τα άτομα που βρίσκονται δίπλα τους και παλεύουν μαζί τους. 

Σε αυτό το άρθρο θέλω να πω, πως αν κάποια στιγμή παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο πάνω στο σώμα σας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε κατευθείαν σε μαστολόγο ή ογκολόγο. Μην αφήσετε τον εαυτό σας απροστάτευτο και ποτέ μην συμβιβαστείτε με μια διάγνωση. Να έχετε τα μάτια ανοιχτά, να βλέπετε πόσους κινδύνους κρύβει αυτή η ζωή και να μην αναβάλετε τίποτα για αργότερα. Η πρόληψη είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ακόμα και αν δεν έχετε τίποτα απολύτως. 

Για όλους όσους παλεύουν αυτή την στιγμή, άνδρες και γυναίκες, θέλω να πω, πως μέσα στην ψυχή σας υπάρχει τεράστια δύναμη, που αν πιστέψετε σε αυτή και παλέψετε με όλο σας το είναι, να ξέρετε πως σίγουρα θα κερδίσετε. Να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας και ποτέ μην νιώσετε ότι αξίζετε λιγότερο. Να μείνετε δυνατοί και να έχετε πάρα πολλή πίστη στον εαυτό σας. Θα είναι επίπονη και δύσκολη μάχη, αλλά να ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από εσάς. 

Επιπλέον κάτι που έχω παρατηρήσει έντονα, είναι το γεγονός ότι σήμερα, όλοι μιλάνε για αυτό το θέμα και προσπαθούν να δείξουν το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι. Δυστυχώς έχοντας δει την πραγματικότητα, θέλω να σας πω, πως καλό θα ήταν να έχουν δει κάποια πράγματα πριν εκφέρουν άποψη, όπως ας πούμε, όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να παλεύει, να μην δείχνουν ότι λυπούνται και να τον κοιτάνε με θλίψη ή μην νομίζουν ότι πρέπει να μένουν μακριά σαν άλλαξε κάτι, παραμένει ο ίδιος άνθρωπος. Ας βάλουμε τέτοιες μέρες τα likes και τα σχόλια στην άκρη και ας κάνουμε αληθινές πράξεις αγάπης. Το να ανεβάσουμε μια είκονα που βρήκαμε στο διαδίκτυο και να ισχυριστούμε πως νοιαζόμαστε είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι να ενδιαφερθούμε πραγματικά και να το αποδείξουμε με πράξεις.

Η ανθρωπιά, ο σεβασμός και το φιλότιμο χάνονται και σε περιπτώσεις όπως αυτές πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα! 

 

Αναγνώστης

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθραΔείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here