Ο Παναγιώτης Χριστόφας υποψήφιος Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου,  επισκέφτηκε την Λήμνο χθες και σήμερα για μια πρώτη γνωριμία και επαφή με τους κατοίκους του νησιού.

Η υποψηφιότητα του 38χρονου πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Χριστόφα υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, αλλά ο ίδιος  απευθύνει ανοιχτή πρόκληση σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας, ενσαρκώνοντας  τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών για πολιτική αλλαγή σε κάθε βαθμίδα της αυτοδιοίκησης, με μοναδικό στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τη βιώσιμη προοπτική τους .

Δεν βάζει καμία ταμπέλα στην υποψηφιότητα του και πιστεύει ότι: “Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας στα νησιά μας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου“.

Πιστεύει  σε ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, με νέα πρόσωπα αλλά και εμπειρία, χωρίς κομματικές ταμπέλες που να έχουν «τριφτεί» με τα κοινά, χωρίς να ανακυκλώνονται τα  ίδια πρόσωπα που τελικά δεν οδήγησαν πουθενά τον τόπο.

Θεωρεί, ότι η κάθοδος στις εκλογές δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αυτό για το οποίο δεσμεύεται είναι ότι και την επομένη των εκλογών θα είναι παρών στα προβλήματα των νησιών μας.

Μάλιστα προκάλεσε αυτούς που δεν θα εκλεγούν να παραμείνουν στα νησιά μας και όχι να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων.  

Όσο αναφορά την Λήμνο, δήλωσε ότι ενημερώνεται για τα θέματα και τα προβλήματα του νησιού από τους συνεργάτες του. Νοσοκομείο, Πρωτογενής τομέας και Τουρισμός είναι θέματα πρώτης γραμμής.

«Πιστεύω παρά πολύ στην ομαδική δουλεία, δεν μπορεί ένας Περιφερειάρχης να γνωρίζει τα πάντα, η συνεργασία με τους Δημάρχους είναι απαραίτητη, δεν πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά για το ποιος υλοποίησε ένα έργο.  Μόνο με συνεργασίες λύνονται τα προβλήματα πιο εύκολα και με επιτυχία»

Αναφέρθηκε στην συνολική λύση του προσφυγικού για όλα τα νησιά, ενώ στηλίτευσε την στάση της νυν Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη του προβλήματος .    

Επίσης σχολίασε την απορροφητικότητα των κονδυλίων, λέγοντας ότι είναι κάτω του 50% για την Περιφέρεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι  δεν υπάρχει  σωστό σχέδιο διαχείρισης και management, φέρνοντας σαν παράδειγμα, ότι τα χρήματα που «ήρθαν» στην Μυτιλήνη πήγαν σε ανακατασκευή δρόμων…

Καταλήγοντας τόνισε ότι, τα άτομα του ψηφοδελτίου του, θα ήθελε να αναδειχτούν από την κοινωνία και να είναι αποδεκτά όχι για την δημοφιλία τους, αλλά για τις παρεμβάσεις τους στα κοινά.  “Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο“, όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα πραγματοποιήσει και αλλά ταξίδια με σκοπό την καλύτερη και πολύπλευρη ενημέρωση για τα θέματα της Λήμνου, ενώ με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί και τον Άγιο Ευστράτιο.

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

 Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ